Do të fillojë misioni për të eksploruar ‘vrimën e kaltër’ misterioze (FOTO)

E Premte  24 Korrik 2020 15:13 |
Do të fillojë misioni për të eksploruar ‘vrimën e kaltër’ misterioze (FOTO)

Një “vrimë e kaltër” misterioze në fund të oqeanit do të eksplorohet nga shkencëtarët.

Qëllimi është të zbulojmë se cilat forma të jetës mund të jetojnë brenda kësaj atmosfere të errët, që bie në një thellësi prej 129 metra poshtë detit. Vrima e kaltër në fjalë quhet ‘Banana e gjelbër’, transmeton lajmi.net.

Është e vendosur larg bregdetit të Floridës në raftin kontinental.

Eksplorimi i Bananës së Gjelbër do të jetë pjesë e një projekti tre vjeçar që është përqendruar në vrimat e kaltra dhe biodiversitetin e tyre.

Projekti i sponsorizuar nga NOAA do të përfshijë dërgimin e zhytësve dhe pajisjeve monitoruese thellë brenda vrimës. Studiuesit dëshirojnë të ekzaminojnë çdo mikrob të gjetur në vrimë, si dhe gjëra të tilla si nivelet e ushqyesve.

Ata gjithashtu duan të vlerësojnë nëse sinkhole është e lidhur me sistemin e ujërave nëntokësore në Florida.