BE propozon datën për rihapjen e kufijve të Evropës

E Enjte  11 Qershor 2020 14:09 |
BE propozon datën për rihapjen e kufijve të Evropës

Komisioni Evropian sot ka dalur me rekomandim konkret për rihapjen e kufijve në Ballkan dhe shtetet e BE-së.

Propozimi i Komisionit është që kufijt në Ballkan të hapen nga data 1 korrik.


Poashtu, në propozim është kërkuar që të hiqen të gjitha kufizimet për të gjitha shtetet e Ballkanit Perëndimor: Kosovë, Shqipëri, Maqedoni të Veriut, Mal të Zi, Bosnje-Hercegovinë dhe Serbi.

Në kërkesë është përfshirë edhe rekomandimi për hapjen e përfaqësive diplomatike e konsullore për dhënien e vizave.

Më shumë rreth