Dr Fauci jep parashikimin e madh, ja kur mund të fillojë vaksina e Pfizer kundër COVID-19

E Marte  10 Nëntor 2020 10:18 |
Dr Fauci jep parashikimin e madh, ja kur mund të fillojë vaksina e Pfizer kundër COVID-19

 

Dr. Anthony Fauci e ka përshkruar si “lajm të mirë” vaksinën e Pfizer kundër COVID-19.

 
Dr. Anthony Fauci tha të hënën se vaksina e koronavirusit nga Pfizer mund të administrohet tek njerëzit deri në fund të vitit.

Duke folur për Wolf Blitzer të CNN, Fauci tha se ka disa pyetje të mbetura në lidhje me vaksinën – të cilat gjigandi i farmacisë tha të hënën se solli 90 për qind rezultat efektiv – por është “shumë e mundshme” që mostrat të fillojnë të administrohen më vonë këtë vit, transmeton lajmi.net.

“Ne mund të kemi doza që jemi në gjendje t’u japim njerëzve deri në fund të Nëntorit, fillim të Dhjetorit, ndoshta deri në Dhjetor”, tha Fauci, duke e quajtur njoftimin e prodhuesit të ilaçeve “me të vërtetë një punë e madhe”.

“Përsëri, ju duhet të kaloni nëpër sigurinë dhe aspektet rregullatore të tij, por ne do t’u japim vaksina njerëzve para fundit të këtij viti . Ky është një lajm i mirë”, shtoi ai.

Më shumë rreth