Gjenerali i lartë i Pentagonit: Pushtimi rus i Ukrainës do të ishte ‘i tmerrshëm’

E Premte  28 Janar 2022 22:40 |
Gjenerali i lartë i Pentagonit: Pushtimi rus i Ukrainës do të ishte ‘i tmerrshëm’

Oficeri më i lartë ushtarak amerikan ka paralajmëruar se shkatërrimi dhe kostoja njerëzore e një inkursioni në shkallë të plotë nga forcat ruse në Ukrainë do të ishte “i tmerrshëm”.

“Nëse kjo do të lëshohej në Ukrainë, do të ishte e rëndësishme, shumë domethënëse dhe do të rezultonte në një sasi të konsiderueshme viktimash,” u tha gazetarëve kryetari i shefave të përbashkët të shtabit, Mark Milley, shkruan Aljazeera.

“Dhe ju mund të imagjinoni se si mund të duket në zona të dendura urbane, përgjatë rrugëve e kështu me radhë. Do të ishte e tmerrshme”.