Hoxhaj për Kongresin e Manastirit: Alfabeti latin tani është ADN-ja e kulturës sonë evropiane

E Diel  22 Nëntor 2020 20:46 |
Hoxhaj për Kongresin e Manastirit: Alfabeti latin tani është ADN-ja e kulturës sonë evropiane

Për 112 vjetorin e Kongresit të Manastirit, ish-ministri i arsimit, tash kryetar në detyrë i PDK-së, Enver Hoxhaj, ka thënë se për të mbërritur këtu, populli shqiptar ka kaluar shekuj sakrificash e luftërash.

Kryetari në detyrë i PDK-së, Enver Hoxhaj, ka thënë se alfabeti latin tashmë është AND-ja e kulturës dhe identitetit tonë evropian.

Përmes një statusi në Facebook, ai tha se për të mbërritur këtu populli shqiptar ka kaluar shekuj sakrificash e luftërash.

“Në vitin 1908, para 112 vitesh, në Manastir u mbajt Kongresi i unifikimit të alfabetit shqip. Ky alfabet latin tashmë është ADN-ja e kulturës dhe identitetit tonë evropian! Për të mbërritur këtu populli shqiptar ka kaluar shekuj sakrificash e luftërash.”, shkroi Hoxhaj në Facebook.