Infektologu Sadiku flet për dhënien e dozës së tretë të vaksinës anti-Covid

E Mërkure  08 Dhjetor 2021 21:18 |
Infektologu Sadiku flet për dhënien e dozës së tretë të vaksinës anti-Covid

Infektologu, Izet Sadiku ka komentuar vendimin e Ministria e Shëndetësisë bëri të ditur se Komiteti për Vaksinim ka marr vendim për dhënien e dozës së tretë të vaksinës anti-Covid

“Ka qenë një vendim i pritur duke pasë parasysh që Kosova është hyrë në fazën ku personat që janë vaksinuar së pari në Kosovë, ne e dimë që muaji qershor është kur persona, sidomos personeli shëndetësorë e kanë kompletuar vaksinimin me dy doza, dhe kjo i bjen që në fillim të dhjetorit të kalojnë gjashtë muaj pas kompletimit të vaksinimit, dhe ju e dini që rekomandimi të plotë shteteve tjera është që mbas kalimit të gjashtë muajve pas dozës së dytë të fillohet doza përforcuese apo doza e tretë për punëtorët shëndetësorë dhe personat që kanë probleme shëndetësore apo sëmundje të ndryshme imunosupresive që mund të jenë më të rrezikuar nga një infektim i mundshëm me Covid-19”, tha Sadiku për Kanal10 /PORTALI.info/

Më shumë rreth