MASHT-i apelon për vaksinim të të gjithë fëmijëve mbi moshën 12-vjeçare

E Premte  28 Janar 2022 14:13 |
MASHT-i apelon për vaksinim të të gjithë fëmijëve mbi moshën 12-vjeçare

Zëvendësministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHT), Edona Maloku – Bërdyna, ka njoftuar se mbi 1400 mësimdhënës dhe mbi 6 mijë nxënës janë të infektuar me COVID-19 në gjithë Kosovën.

Në një konferencë për media, Maloku – Bërdyna, ka apeluar për vaksinim të të gjithë fëmijëve mbi moshën 12-vjeçare.

“Nga 23 mijë e 90 mësimdhënës, me COVID-19 janë 1489 mësimdhënës. Nga 298 mijë nxënës, janë mbi 6 mijëtë infektuar me COVID-19. Me skenarin rikthimi me prani fizike janë 672 shkolla, me skenarin A 7 shkolla, me skenarin B janë pesë shkolla, ndërsa në skenarin C janë 90 shkolla”, tha ajo.

Ajo ka folur edhe për dy marrëveshjet ndërkombëtare në fushën e arsimit të cilat janë miratuar ditë më parë në Kuvend.

Më shumë rreth