Rugova: Projekti i "ballkanistikës" mund të fillojë në vitin 2021

E Marte  23 Shkurt 2021 21:17 |
Rugova: Projekti i "ballkanistikës" mund të fillojë në vitin 2021

Në Prime Time të Kanal10, është diskutuar për shumëgjuhësinë në Kosovë.

 
Lindita Rugova ka thënë se është një plus i madh për t'i mësuar e ditur gjuhët e fqinjve.

"Gjuha shqipe dhe të gjitha gjuhët e Ballkanit, përbëjnë një lidhje ballkanike. Në botë organizohen konferenca të shumta që merren me gjuhët ballkanike, ndërsa ne merremi shumë më pak", ka thënë Rugova.

 
Rugova ka treguar se, projekti i "ballkanistikës" (gjuhëve të Ballkanit, në kuadër të UP) në Kosovë mund të fillojë në vitin 2021.

Më shumë rreth