Vendimi i Maqedonisë së Veriut për të kërkuar test të COVID-19, reagon ministri Zemaj

E Enjte  09 Korrik 2020 14:31 |
Vendimi i Maqedonisë së Veriut për të kërkuar test të COVID-19, reagon ministri Zemaj

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj përmes një postimi të bërë në FB ka folur rreth vendimit të Qeverisë së Maqedonisë së Veriut për të kërkuar test të COVID-19 për personat që kalojnë kufirin vështirëson qarkullimin e lirë të njerëzve dhe mallrave mes dy shteteve

Ai ka thënë se ka shprehur shqetësimin e tij përmes ambasadorit të Kosovës në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Gjergj Dedaj.

 Ky është postimi i plotë i ministrit Zemaj:

 
Vendimi i Qeverisë së Maqedonisë së Veriut për të kërkuar test të COVID-19 për personat që kalojnë kufirin vështirëson qarkullimin e lirë të njerëzve dhe mallrave mes dy shteteve.

Përmes ambasadorit të Kosovës në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Gjergj Dedaj, kam shprehur shqetësimin për këtë veprim të nxituar dhe kam kërkuar që të evitohen barrierat e vlerësimit dhe angazhimit dy palësh të situatës epidemiologjike dhe lëvizjes së lirë.

I kërkova ambasadorit që të adresoi tek organet kompetente nevojën e bashkëpunimit ndërshtetërorë me qëllim të tejkalimit të pandemisë dhe koordinimit të përbashkët në luftën kundër virusit korona.

Më shumë rreth