Po vijnë ekranet “elastike” për telefonat e mençur

E Marte  23 Nëntor 2021 21:06 |
Po vijnë ekranet “elastike” për telefonat e mençur

Kompania koreano-jugore njofton teknologji të reja për krijimin e ekraneve OLED.

Samsung Display, divizioni i gjigantit koreano-jugor i ngarkuar me prodhimin e ekraneve, prezantoi një mikrofaqe të re që fokusohet në teknologjitë OLED të kompanisë.

Detajet dhe fotot e teknologjive të reja të ekranit OLED për telefona fleksibël, laptopë dhe produkte të tjera mund të gjenden në faqe.

Samsung i quan panelet e tij fleksibël OLED “Flex OLED”, dhe ato ndahen në pesë nënkategori – Flex Bar, Flex Note, Flex Square, Rollable Flex dhe Slidable Flex.

Ekranet OLED Flex Bar janë të dizajnuara për telefona fleksibël në një format të palosshëm, siç është Galaxy Z Flip3, ndërsa Flex Square OLED është menduar për modele fleksibël si Galaxy Z Fold3. Flex Note OLED janë krijuar për laptopë me ekran të ndritshëm.

OLED Flex me rrëshqitje mund të përdoret në pajisjet me ekran rrëshqitës dhe të zgjerueshëm, ndërsa OLED Rollable Flex mund të përdoret në pajisjet me ekrane të përdredhur.

Samsung aktualisht nuk ka produkte që përdorin teknologjitë Slidable Flex ose Rollable Flex, e vogla pritet të prezantojë së shpejti pajisjet me këto lloj ekranesh OLED. 

Më shumë rreth